perjantai 21. kesäkuuta 2013

Osa 1: Esittely

Noin kaksi vuotta sitten alkoi kyteä ajatus, että jos sittenkin vielä varustaisimme sellaisen veneen, jolla lähtisimme maailman merille. Nyt on tultu siihen pisteeseen, että toteutus enemmän kuin lähellä; ajatukset ovat matkaanlähdössä, sillä siihen on aikaa kolme vuorokautta.

Veneemme on nimeltään s/y AIDA. Se on Swan 42, runkonumero 26 ja valmistusvuosi 1982. Ostimme veneen syksyllä  2012. Veneen historiasta tiedän, että vuoteen 2000 se on ollut Saksassa, mistä haettu Suomeen. Vene on kiertänyt maapallon 2001-2004, minkä jälkeen se on ollut Helsingissä.Me otimme veneen halliin marraskuussa ja aloimme kunnostuttaa ja samalla tutustua veneen tekniikkaan ja sielunelämään. Kone kunnostettiin uudenveroiseksi alan liikkeessä ja navigointitekniikka sai uudistuksen. Palaan myöhemmin tarkemmin veneen tekniikkaan ja laitteisiin. Nyt työtunteja on takana n. 1000 ja voin väittää, että tunnen Aidan ja sen kunnon.

Lähtöpäivä on 23.6.2013, jolloin muutamme veneeseen asumaan ja suuntaamme kohti etelää. Minne, ja kuinka pitkäksi aikaa, ei tiedossa?!

Suunnitelmia on ja hahmotteluja, mutta aika näyttää miten ne toteutuvat. Olemme varautuneet pitkäänkin matkaan, mutta tuntuu vieraalta julistaa mitään etukäteen. Antaa asioiden loksahtaa paikalleen. Ne menevät, jos ovat mennäkseen.

Ensimmäiset etapit ovat Lappeenranta - Helsinki - Köpenhagen.