sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Osa 6: Kööpenhamina - Kiel

Kööpenhaminassa tasattiin olotilaa ja shoppailtiin reilut kaksi päivää, ja saimme motivaation lähtöä varten. Nyt olimme kahdestaan.

Kööpenhaminan jälkeinen legi koostuu Rödvigin, Klintholmin ja Heiligenhafenin välietapeista, päättyen Kielin kanavaan.

Ensin tankkaus ja merelle. Päiväannokseksi noin 35 meripeninkulmaa.

Rödvig on pienen kalasataman yhteyteen rakentunut huvisatama. Näin heinäkuussa se on täyteen buukattu, mutta kalasataman puolella oli tilaa, missä viivyimme yhden yön.

Seuraava etappi on Klintholm, joka on merestä pystysuoraan nouseva 130 metriä korkea niemi.

Klintholmin rannikolla


Klintholmissa on pienimuotoinen lomakeskus, ja telakka sekä kalasatama. Tämäkin satama on ennestään tuttu, ja tiesimme mihin olemme menossa. Löytyi kylkipaikka, ja suomalaisia ottamaan vastaan.

Matka Heiligenhafeniin kestikin sitten 14 tuntia, ja siirryimme kuningaskunnista ja kruunuista eurovaltakuntaan, eli Saksan maahan. Satamaan mahtuu arviolta tuhatkunta venettä, mutta suomalaisia oli vain kaksi. Täällä vietimme kaksi yötä. Vuorokausimaksu 17,50 euroa ilman sähköä ja sähköllä 19,50 euroa!

Lähdimme kohti Kiiliä hyvässä tuulessa, ja purjein matka taittui alkuun todella komeasti. Tahtomattamme jouduimme kisailemaan muiden purjehtijoiden kanssa. Ensin voitettiin, sitten hävittiin kun tuuli laantui. Koneella ja purjeella taas voitettiin.

Tällä osuudella tuntuivat veneen ominaisuudet ja purjehduskyky siltä, että ikää hävisi 20 vuotta. Siitä huolimatta kahdeksantuntisen päivän jälkeen väsytti. Kiilin lahdelle tultaessa lämpötila nousi hellelukemiin. Paikka löytyi Düsternbrookista, Kiilin kanavasta etelään. Kiinnityimme suomalasveneen viereen, kuulimme heiltä kanavauutiset, ja saimme hyvät vinkit jatkoon.


Purjeveneiden aatelia Kielin huvivenesatamassa. Aida näkyy taustalla.


Kööpenhamina - Kiel tultiin puoliksi purjein ja konevoimaa käyttäen. Dieseliä poltettiin n. 60 litraa.

Meidän on tarkoitus edetä vähän kerrallaan, ja katsoa myös satamaympäristöjä. Emme halua polttaa kaikkia voimia ensimaileilla.

Olemme eläneet ilman television katselua ja muuta maallista hyvinvointia. Toimeen on tultu. Ei tiedetä Kataisen ja Urpilaisen suorituksista, eikä muistakaan polittisen elämän uroteoista tai ongelmista. On keskitytty vain veneen ja oman elämän hoitoon.