maanantai 10. helmikuuta 2014

Osa 22: Bequia - Carriacou

Matka etelään jatkui myötäisen tuulen ja aallokon myötä, yhdessä s/y Meriidan kanssa. Kohteemme oli Tobago Cays, joka on koralliriuttojen suojaama suosittu ankkuripaikka. Nyt tuulet olivat leppoisia ja oli oikea elokuvista tuttu Karibia-sää!

Snorklattiin ja käytiin luontokävelyllä. Kuvat kertokoon tunnelmat.


Jatkoimme kahden ankkuriyön jälkeen Union Island -saareen. Täällä olimme poijussa, joka maksoi 140 ESD / kaksi yötä eli n. 35 e. Paljon täkäläisen taksan mukaan. Kalimeiran viereen sitten asetuttiin. He kertoivat omista matkoistaan, ja me kertasimme omat. En tiedä olenko maininnut, mutta tapasimme heidät ensimmäisen kerran joskus kesällä Kiilin kanavassa, kun olimme tulossa tänne. Näin nämä hommat etenee.

Meriidassa valmistettiin lobsteria, ja meidät kutsuttiin mukaan. Kaikki meni hyvin, mutta sitten meidän Yamaha ei taas suostunut käynnistymään, eli murhe sen osalta jatkui taas. Näillä alueilla ei ole laituripaikkoja, vaan kaikki toimii ankkuri-/poijusysteemillä ja dinghy koneineen on ehdoton. Tuulet ovat niin voimakkaita, että soutaminen on hankalaa.

Union Islandilta suuntasimme kohti Petite Martiniqueta, jossa mainostettiin olevan mm. pätevä moottorinkorjaaja Emrol Logan, joka omistaa saarella myös venetarvikeliikkeen.

Liike löydettiin, mutta omistaja oli siestalla ja häntä ei saanut herättää. On kuulemma äkäinen, jos kesken unia häiritään. Odottelimme siestan päättymiseen, ja tapasimme miehen. Lupasi tulla veneelle. Tuli, purki kaasuttimen, ja puhdisti suuttimet siinä kumiveneessä pienessä aallokossa. Todettiin, että ammattimies hän on.


Tiiviste jäi vuotamaan, ja lupasimme toimittaa koneen huomenna maihin hänen korjaustynnyrilleen. Vietiin, ja taas hän oli purkanut konetta, ja kertoi, että ilmaläppä on jumissa ja koko kaasari menee uusiksi! Tässä sitä vitsiä väännetään. St. Vincetillä, Urheilu Koskimiehessä ja Grenadassa Yamahan osia! No, kone toimii siten, että ryyppy on vähän päällä, mutta en siihen silti luota kuin pitämällä itsekin "ryypyn" päällä.

Matkamme jatkui s/y Meriidan kanssa Carriacouhun Hillsborough'n satamaan. Kirjauduimme sisään Grenadan valtioon, jonka 40. itsenäisyyspäivä oli viime perjantaina.

Nyt olemme Tyrell Bay -lahdessa, josta on matkaa Grenadan pääsaarelle 20 mpk, Trinidadiin 80 mpk ja Venezuelan rannikolle 100 mpk. Ei olisi pitkä matka minnekkään! Olemme palaamassa St. Luciaan, mistä meillä on lennot Curacaohon, ja veneelle turvallinen Marina.